0 877 549 045 * 0 877 788 197

Полезно и интересно

Защо е необходимо почистване ...

Професионалното почистване на подови настилки е препоръчително, а в някои от случаите задължително. Поради различните замърсявания, обичайните битови наслоявания, строителни замърсявания или захабяване и износване вследствие повишен трафик на хора, те имат нужда от почистване с еднодискова машина или ръчно с професионални инструменти и препарати.

С времето, въпреки ежедневната поддръжка и в известна степен именно, като резултат от нея, върху подовите настилки се наслагва мръсен филм, заради който настилката изглежда вехта, износена и стара. С редовната употреба на бърсалки и мопове върху фугите и ъглите засяда мърсотия и с времето наслагванията се натрупват и трябва да бъдат отстранени с професионално почистване на подови настилки.

Вижте повече: Какво трябва да знаем за почистването на твърди подови настилки

Знаете ли как......

Как да почистим досадните петна по килим?
Колкото и да се стараем да пазим чисто вкъщи, не можем да се застраховаме срещу разлято червено вино или кафе върху килима.
Домашните любимци, децата или дори нашата собствена непохватност (нека си признаем, ние всички имаме такива моменти) могат да бъдат причина за грозно петно върху килима. Но дори и най- упоритите петна по килимите, могат да бъдат отстранени с малко грижи и точните съставки. Ние Ви отговаряме:
Нека напрашим разграничение на различните петна по отношение на водата, а именно:
Водоразтворими петна са петната от: алкохолни напитки, плодове, Кока-Кола, екскременти, бои за храна, сок, сладолед, желе, мляко, кал, латекс
Предлагаме да ви покажем как може да отстраните неприятни петна от килима, без да се налага да купувате скъпи препарати.

По-специални водоразтворими петна – кръв шоколад, кафе, горчица, чай, повръщано, вино
Основно правило: никога не търкайте петното.

Вижте повече: За петната по подовите настилки


Как да почистим КАФЕ и ЧАЙ

Бира или газирана вода е отличен избор за премахване на петна от кафе и чай от мокет. Попийте излишната влага с хартиена кърпа и след това изсипете бира със стайна температура върху петното. Използвайте чиста кърпа, за да попиете отново и повторете докато петното не изчезне напълно. За да премахнете следите от бира, залейте с чаша вода. Можете да премахнете петна от кафе по същия начин и с използването на газирана вода.

Как да почистим ЧЕРВЕНО ВИНО

Веднага след разливане на виното върху петното се изсипва газирана вода или бяло вино, за да се разреди и повдигне самото петно. След това с чиста кърпа се попива с потупване (не търкайте!), за да отстраните влагата. Покрийте със сол и вакуум, когато изсъхне.

Вижте повече: Как да почистим петната?

Предложение за една  всепочистваща рецепта за почистване

Спрей бутилка
Сода бикарбонат
1 супена лъжица бял оцет
1 супена лъжица препарат за миене на съдове
2 чаши вода

Приготвяне: Поръсете содата върху петното. Оставете да престои 10 минути, след това вакуум.
Ако петното е сухо, напръскайте първо с вода, за да се навлажни. Смесете 1 супена лъжица бял оцет и 1 супена лъжица препарат за съдове в бутилката с помпичката. Добавете двете чаши вода и напръскайте засегнатата област.

Вижте повече: Всепочистваща рецепта за почистване, която наистина работи !

ДанМиПласт в снимки