0 877 549 045 * 0 877 788 197

Как да почистим петната?


Как да почистим КАФЕ и ЧАЙ

Бира или газирана вода е отличен избор за премахване на петна от кафе и чай от мокет. Попийте излишната влага с хартиена кърпа и след това изсипете бира със стайна температура върху петното. Използвайте чиста кърпа, за да попиете отново и повторете докато петното не изчезне напълно. За да премахнете следите от бира, залейте с чаша вода. Можете да премахнете петна от кафе по същия начин и с използването на газирана вода.

Как да почистим ЧЕРВЕНО ВИНО

Веднага след разливане на виното върху петното се изсипва газирана вода или бяло вино, за да се разреди и повдигне самото петно. След това с чиста кърпа се попива с потупване (не търкайте!), за да отстраните влагата. Покрийте със сол и вакуум, когато изсъхне.

 

Как да почистим УРИНА ОТ ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ

Малкия Джейсън се е изпуснал на килима? Оцет и сода бикарбонат са най-добрите Ви приятели за отстраняване на оцветяването и миризмите. Изсипете достатъчно оцет – да се накисне петното, след което поръсете със сода бикарбонат. Трябва да се направи в този ред или килимът ще се превърне в детски вулканичен експеримент! Поставете в една купа сместта, за да задържи реакцията.Не се притеснявайте , ако чуете шумолене – просто сместа си върши работата. Оставете да изсъхне за няколко дни, след което използвайте и вакум.


Как да почистим ОЛИО И МАЗНИ ПЕТНА

първи начин:Отстраняването на мазни петна от килима е възможно – вярвате или не – с крем за бръснене. Нанесете върху петното, оставете да изсъхне и отстранете с чиста кърпа.

втори начин: Експертите съветват да наредим няколко пласта сухи салфетки и да ги затоплим с ютията. Така мазнината ще попите в тях и върху килима ще остане по-малко за отстраняване. След това мазнината може да се почисти с малко разтворен сапун в газирана вода.

Как да отстраним дъвка, залепнала върху килима?

Експертите съветват да вземете парченце лед в кърпа, с което да изстудите добре залепналата дъвка. От изстудяването дъвката се втвърдява и може лесно да бъде отстранена от килима.

Пробвахме - част от дъвката остана върху килима, но все пак голяма част от нея се отлепи. Килима се оскуба, но май нямахме друг избор.  Резултат: 7 от 10

Как да почистим кетчуп, попаднали върху килима?

Експертите съветват върху килима да използвате газирана вода, а после малко размит с водата сапун. Изплакнете отново добре с обикновена вода.

Как да отстраним попаднал лак за нокти върху килима?

Експертите казват: "Потопете парцал в прозрачен ацетон и го използвайте, за да почистите петната."

Как да изчистим попадналия върху килима грим?

Експертите съветват да използвате химикал за сухо почистване. Тъй като по магазините не се намира лесно химикал за химическо чистене използвахме обикновен препарат за почистване на грим. Въпреки че голяма част от грима се премахна, не сме сигурни доколко влакната на килима останаха невредими. Резултата не беше добър - 5 от 10.


Как да почистим  следи от ПОВРЪЩАНО

Сода бикарбонат ще почисти и дезодорира петната от повръщано. Съберете това, което е възможно, след което покрийте зоната със сода бикарбонат и вакуум, когато изсъхне напълно.

една обикновенА всепочистваща рецепта за почистване, която наистина работи !
Нуждаете се от:

Спрей бутилка
Сода бикарбонат
1 супена лъжица бял оцет
1 супена лъжица препарат за миене на съдове
2 чаши вода

Приготвяне: Поръсете содата върху петното. Оставете да престои 10 минути, след това вакуум.
Ако петното е сухо, напръскайте първо с вода, за да се навлажни. Смесете 1 супена лъжица бял оцет и 1 супена лъжица препарат за съдове в бутилката с помпичката. Добавете двете чаши вода и напръскайте засегнатата област.

Ако не разполагате с празна бутилка с помпичка, потопете гъба в разтвора и нанесете върху петното. След това попийте с кърпа, докато течността се абсорбира. Ако петното е упорито, може да се използва твърда четка, върха на която е потопен в разтвора.
За да изплакнете, потопете гъба в студена вода, нанесете върху петното и попийте отново, докато течността се абсорбира. Ако все пак ви се вижда твърде сложно за постигане на добър резултат, свържете се с нас - „ДАНМИПЛАСТ“. Ние ще почистим и изперем вашия килим или мокет на място.

 

ДанМиПласт в снимки